Het avontuur is begonnen!! - Reisverslag uit Douala, Kameroen van Crista Liesting - WaarBenJij.nu Het avontuur is begonnen!! - Reisverslag uit Douala, Kameroen van Crista Liesting - WaarBenJij.nu

Het avontuur is begonnen!!

Door: Crista

Blijf op de hoogte en volg Crista

27 Oktober 2006 | Kameroen, Douala

Het avontuur is nu eindelijk begonnen!!!

Vandaag mijn eerste echt dag in Afrika! Ik ben nu in Douala en heb vannacht geslapen in een hotel voor tien euro met ontbijt. Dat is voor hier echt heel duur en het hotel was dan ook heel luxe voor kameroenese begrippen. Het is bewaakt en het heeft electriciteit en warm water. Han en Stefan hebben dan ook heerlijk genoten van een warme douche, en ze zeiden dat ik dat ook maar moest doen, want verder worden het koude douches in Banga!!

Bij mijn vertrek in Brussel heb ik een geweldig uitzwaai-comité gehad. Mijn ouders en zus, Pascal zijn ouders, mijn vriendinnen Marleen en Kirsten en natuurlijk mijn lieve vriend Pascal waren meegekomen naar het vliegveld.
Allereerst ging ik inchecken en dat nodig spannend omdat ik aardig wat overbagage had. In totaal 16 kilo boven de 46 kilo die ik mocht meenemen. Ik heb namelijk heel veel medische spullen meegenomen voor in het ziekenhuis. Gelukkig had ik een brief meegenomen die ik van één van de artsen heb gekregen hier in Nederland die de Stichting daar heeft opgericht. Nadat de stewardess had gesproken met haar supervisor mocht ik alles meenemen zonder te betalen. Het was anders best een duur grapje geworden, want voor Afrika geldt elke kilo overbagage is 10 euro, dus het was super fijn dat het zo ging.
We zijn toen met z´n allen nog even wat gaan drinken, kopje koffie of thee. Tijdens mijn bezoekje aan het toilet hebben ze allemaal iets in mijn rugzak gestopt, wat ik dus mocht openmaken in het vliegtuig. Om tien uur moest ik door de douane heen en was het dus tijd om afscheid te nemen. Wat is dat moeilijk zeg, bah, wat een rot gevoel!! Dus de nodige traantjes zijn wel gelaten!! En dan alleen door de douane, dat is best gek. Ik moest naar B05 en kon snel op mijn plaats gaan zitten in het vliegtuig. Ik had stoelnummer 34H, aan het looppad, achterin het vliegtuig. Toen heb ik natuurlijk gelijk mijn rugzak geopend en was ik weer ontroerd van de lieve teksten en cadeautjes. Onwijs bedankt allemaal!!!

De vliegreis hierheen is goed gegaan. Het was een heel mooi vliegtuig, ruime plaatsen, mooi beeldschermen hingen er met de nodige informatie erop. Het opstijgen ging echt super, geen problemen, vervelende schommelingen en dat soort ongein. In de lucht was het ook erg rustig, alleen een uur voor de landing moesten we onze riemen omdoen omdat er turbulentie zou komen. Nou dat klopte, maar gelukkig niet zo erg dat ik er echt bang van werd. En we landden iets later omdat hij plotseling en soort doorstart maakte, maar de landing was perfect.
In het vliegtuig hadden we goed eten...ja ja, dat zeg ik...kip met bami, een broodje en een salade. Ook kregen we meerdere keren drinken met een koek erbij. Dus er werd goed voor me gezorgd. Helaas wist ik wel al vrij snel dat is naar een warm land ga en dat de mensen daar niet zo veel geven om hen lichaamsgeuren, want de geur die overheerste was ZWEET!! Ik kon er dus al goed aan wennen.

Toen ik mijn bagage had en naar buiten liep stonden Han en Stefan mij op te wachten. Dat was heel fijn, want wat een chaos zeg!! Ze willen je allemaal helpen en daar natuurlijk gelijk geld voor hebben. De jongens hadden dit natuurlijk al meegemaakt en konden de mannen goed afwimpelen.
We zijn toen met de taxi naar het hotel gegaan en daarna lekker gaan eten. Ik heb een pizza op en de jongens namen lekker friet met mayonaise. Daar hadden ze echt trek in, want het eten in Banga is niet echt fantastisch vertelden ze.
Daarna waren we alle drie best moe en zijn we terug naar het hotel gegaan en ons bedje ingekropen.

We hebben vanochtend lekker in het hotel ontbeten, thee met een broodje met kaas en de jongens hebben een broodje ei op. Dat durfde ik niet echt aan, want ik wist niet hoe ze dat hier klaarmaken en dus was ik al bang voor zo´n drillerig ding!!
Maar dat was gelukkig niet zo, het was een schitterende omelet, maar mijn broodje kaas smaakte ook perfect.

We zitten nu in een ander hotel waar we kunnen internetten. Als we hiermee klaar zijn, gaan we naar de bus toe om de tocht naar Banga te maken.

Ik heb ook een simkaart gekocht voor hier. Het is een prepaid kaart, die je hier kan opwaarderen. Voor mij is het veel goedkoper om zo te smsen en te bellen, voor jullie blijft het hetzelfde. Het nummer is 00237-4526059.
Ik gebruik mijn nederlandse simkaart niet meer hier.

Groetjes Crista

Ps: Het is hier trouwens 1 uur eerder dan in Nederland, maar als jullie dit weekend de klok een uur terugzetten lopen we weer gelijk.

• 27 Oktober 2006 - 10:37

Sjanie:

Cris,

We hebben het bericht net gelezen. Zet hem op, we gaan de site volgen!

• 27 Oktober 2006 - 10:58

Kirs:

Hey meissie,

ben blij dat je helemaal veilig bent aangekomen! Al gewend aan de vervelende geuren en al!
    Hoop dat de tocht naar Banga ook goed is verlopen...
    Heel veel succes en plezier daar iig en wacht met smart op je nieuwe verhaal. Heb al met Pas afgesproken dat als ik te weinig lees dat ik hem bel voor de nodige info, dus blijf op de hoogte!

Hele dikke kus

• 27 Oktober 2006 - 11:54

Marleen:

Hee stoere meid, avonturier! Gelukkig dat alels goed is gegeaan. Leuke foto's ook! Ik wilde je vanmorgen nog bellen, maar dacht op tijd aan het feit dat je er helemaal niet bent, hihihi. Wennen hoor! Had gelukkig al gehoord dat je goed was aangekomen. Heel veel plezier en genietse van het eten!! Dikke kus

• 27 Oktober 2006 - 12:12

Jurgen:

He Cris,
    Gave foto's, je avontuur is nu dus echt begonnen! Fijn om te horen dat je reis goed is gegaan en dat je veilig aangekomen bent. Luxe hotel hoor, wen er maar niet aan :) Ben benieuwd naar je busreisverhaal, je zult Connexxion nog wel gaan waarderen denk ik

Groeten, Jurgen

• 27 Oktober 2006 - 12:39

Angela:

Beste Crista,
    Het begin is eraf.Met de twee jongens word je het vast en zeker vlug gewend.Hoe lang zijn hun al daar?Ik kijk net maar buiten,het is gewoon heerlijk,prachtige nazomer,op de fiets zelf warm.Hoe is de temperatuur daar?Het avondtuur gaat nu verder met de busreis,3 uur is lang!Het is te hopen dat al je spullen goed en wel in Douala aankommen.Maar met die twee jongens zal dit wel zo zijn.
    sucsses met het inrichten van je kamer.Heb gisteren bij R&R voor het eerste je kamer,WC gezien.Die ga je zeker nu eerst schoonmaken.
    Wij blijven met veel interesse je site volgen.

• 27 Oktober 2006 - 14:46

Karen:

Nou wijffie, nu begint het echt... Geniet ervan en ik blijf je volgen

Hele dikke kus, Kaar

• 27 Oktober 2006 - 15:16

Ilona:

Hey Cris!
    Fijn om te horen dat je reis goed is verlopen en dat je veilig bent aangekomen. Heel veel plezier de komende tijd en ik blijf je verhalen zeker volgen.

Kus Ilona

• 27 Oktober 2006 - 19:03

Riek:

Hé Crista,
    ik krijg de kriebels in m'n buik als ik jouw verhaal lees en de foto's bekijk. Geniet ervan en heel veel succes gewenst. Houd ons op de hoogte en wij blijven je volgen. Dikke XX Frans en Riek

• 27 Oktober 2006 - 19:23

Melanie:

Joepie!!! Je bent helemaal goed aangekomen! Heb veel aan je gedacht donderdag. Fijn dat alles goed is gegaan en dat het hotel super was. Nu op naar het echte werk. Ik kijk alweer uit naar je volgende bericht!
    Marco was trouwens supertof!
    Ik kan nu (nog) niet zeggen tot snel, maar in ieder geval tot lezens
    Dikke kus, Mel

• 27 Oktober 2006 - 20:56

Hoi Crista,
    Heel fijn om te lezen (en te zien) dat je goed bent aangekomen! Ik vind het nog steeds heel bijzonder en geweldig dat je dit "avontuur" aandurft! Ik ga je berichten goed in de gaten houden, want ben erg nieuwsgierig hoe het daar in verwegistan met je gaat.
    Heel veel succes en tot het volgende bericht.
    Kus Rianne

• 27 Oktober 2006 - 21:59

Mickael:

Haai flying doctor,

Als ik me niet vergis, maak ik uit een aantal van de berichtjes hierboven op dat Sjanie je in ieder geval gaat volgen ;).

Terwijl wij hier in ons kouwe kikkerlandje zitten, ga ik in ieder geval ook af en toe bekijken hoe het jou vergaat in het (ongetwijfeld) warmere verreweggiestan. Ik hoop natuurlijk dat je een hele mooie tijd gaat hebben en dat het allemaal gaat voldoen aan je verwachtingen. Je gaat snel weer wat horen vanaf deze kant.

Hele dikke kus, veel sterkte en plezier,
    Mickael

• 29 Oktober 2006 - 07:13

Corina Lola Wim:

Hoi lieverd. Wat leuk zeg allemaal. Ben blij dat de reis goed is gegaan.Dit is echt super, het lijkt net of je heel dicht bij bent. Bij ons gaat alles goed. Lola kust de wereldbol bijna doormidden, echt lachen.Gister zat ze tegen je te praten.Lieve schat vergeet me niet...enzo. Nou ik kijk uit naar je volgende bericht. Veel liefs van ons . Dikke kus. Mis je al

• 29 Oktober 2006 - 13:04

Linda:

Hee Cris,

Wij wensen je super veel succes en de tijd zal voorbij vliegen!!

We weten zeker dat je het kunt en zijn nu al trots op je!

Dikke kus Linda & Patrick en Pim & Lisa

• 29 Oktober 2006 - 14:50

Linda:

Hoi Cris!

Heel fijn om te lezen dat je goed bent aangekomen! Echt leuk van deze site dat we je avonturen meteen kunnen lezen. Heel heel heel veel plezier daar enne.. I'll be watching you!

Kus
    ps. Heb naar aanleiding van jou site gelijk gesolliciteerd de IFMSA voor een stage in het buitenland... hihi

• 29 Oktober 2006 - 19:28

Sas, Cor En Lesley:

Hallo lieverd,
    We vinden het alledrie super dapper van je dat je dit avontuur aandurft in je uppie.
    Ik hoop dat je gewaardeerd wordt daar en dat je fijne mensen leert kennen.
    Doe voorzichtig en we denken aan je en zullen je website blijven volgen.
    Dikke kus van ons 3-tjes.

• 30 Oktober 2006 - 08:42

Mieke:

Hoi Crisje, leuk hoor om te weten hoe je bent aangekomen! Ben benieuwd naar je volgende verhaal hoe je het in het ziekenhuis hebt. xx Mieke

• 30 Oktober 2006 - 09:11

Raphaela Land:

Hey Cris,

De eerste dagen in Douale zijn alweer voorbij! Ik ben erg benieuwd hoe het bevalt allemaal (het ziekenhuis, je kamer en het eten). En hoe is het weer daar?

Dikke kus raph

• 30 Oktober 2006 - 17:39

Frans En Riek:

Al vanaf een vrijdag denk ik "wat zal Cris nu aan het doen zijn"? Wat waren je eerste gedachten toen jij op de plaats van bestemming was gearriveerd? Hoe heeft de plaatselijke bevolking jou in hun midden opgenomen? Hoe is het werken daar? Allemaal vragen waar wij op zijn tijd wel antwoord op krijgen. Wij zijn reuze benieuwd naar jouw volgende verslag en evt. foto's. Groetjes, wij denken veel aan je. XXX

• 30 Oktober 2006 - 20:08

Edith:

Hi Crista,

Hoe bevallen je eerste daagjes daar? Ik vind het echt leuk om wat van je te lezen, ben benieuwd naar alle volgende verhalen.

Groetjes Edith

• 30 Oktober 2006 - 20:42

Eugenie:

Hoi Crista, gaaf dat er gelijk foto's bij staan. Had net marlon aan de telefoon en zij vertelde dat je bij de arts woonde. Hoeveel patienten heeft het ziekenhuis? Waar ligt nu eigenlijk Banga? Landinwaarts? Ik blijf je volgen, groetjes

• 31 Oktober 2006 - 13:25

Bella:

hai cris,

voorlopig ziet het er goed uit, ben benieuwd naar banga

• 01 November 2006 - 11:18

Hendrika:

heeey cris

fijn dat je goed bent aangekomen en vind echt super leuk om zo beetje te zien waar je zit en hoe het met je gaat! heel veel succes groetjes hendrika

• 01 November 2006 - 11:47

Heike:

Hey Cris!
    Hoe is het daar?? Spannend allemaal zeg. Ben echt heel benieuwd hoe je eerste week gaat. Kijk iedere keer met smart op deze site of je al iets nieuws hebt geschreven..
    Hotel in Douala ziet er wel super de luxe uit he?! Ben benieuwd hoe je huidige kamer is in Banga. Al veel gekke dingen meegemaakt?? Zal je telefoon ook ns proberen.
    Heel veel succes meissie! Vind het nog steeds echt super stoer van je dat je dit doet!! Denk aan je!
    Veel liefs en een dikke kus

• 01 November 2006 - 17:14

Buijsie:

heej cris..

Gelukkig dat je goed ben aangekomen daarzo =) enne ik zal je verhaaltjes wel gaan lezen enzo... veel plezier daarzo...en geniet er ook van ;) wij zullen zaterdag onze best doen voor jou =)

doeii kuss Chantal

• 01 November 2006 - 19:51

Evita:

heej collega,
    Ik wou je bij deze nog fijn verblijf toewensen... Volgens mij loop ik weer op de zaken vooruit want ik had me verheugd op foto's van je ziekenhuis en je kamertje.. maar ik wacht geduldig af.. Fijn dat de mannetjes op je passen. veel plezier daar en een dikke zoen

• 01 November 2006 - 20:17

Hey Cris!

Wat fijn dat je goed aan bent gekomen! Heel veel succes en sterkte daar en let een beetje op jezelf he?!

Tot snel!

Liefs Rian

• 02 November 2006 - 15:59

Heike:

Groetjes en ook heel veel succes en plezier van Ria de schoonheidsspecialiste!!

• 02 November 2006 - 19:55

Desiree:

Hoi Crista,
    Leuk om je verhalen te lezen! Heel veel plezier en geniet ervan, ik kijk alweer uit naar je volgende bericht, X Desiree

• 03 November 2006 - 17:49

Sarla:

he cris, heb net je site bekeken en bewonderd. wat een avontuur! vind het echt superstoer dat je daar nu bent. geniet ervan en als je volgende week aan de douglas girls denkt, weet dan dat we aktie hebben van jouw favoriete merk....ben trouwens ook benieuwd naar hoe die d-vlag op je kamer hangt. heel veel liefs van sarla en de boys

• 05 November 2006 - 11:23

Hoi Cris,
    Hoe is het? Begrijp uit je sms-je dat je het erg naar je zin hebt! En dat is erg goed om te horen! Was erg benieuwd naar je nieuwe verslag hoe de eerste week geweest is maar kennelijk ben je daar nog niet aan toegekomen. Danique vindt het erg raar dat je niet hier bent maar helemaal in Afrika (voor zover ze snapt wat Afrika is). De uitvoering is gisteren weer goed verlopen. De nummers zagen er goed uit en jouw dans is heel goed gelukt! De meiden hebben het super gedaan! Lola en Danique hebben ook vol plezier opgetreden, was echt super om te zien! Nou dit wordt een heel lang verhaal dus ik ga maar stoppen. Heel veel sterkte en plezier daar verder en een dikke kus van ons, en van Danique een dikke knuffel.
    Maurice, Rianne, Danique en Milou

• 05 November 2006 - 17:40

Maris:

Heeey crista

ik ben blij dat je goed bent aangekomen en ik wens je een hele fijne tijd in Afrika. De uitvoering was heel erg leuk en zeker jou dans. Ik kijk uit naar het volgende bericht

Groetjes + xxx-jes
    mariska

• 06 November 2006 - 10:29

Aafke:

Hai lieve Cris,

Meid wat is het eigenlijk super flink van je, dat je dit allemaal in je eentje onderneemt (want Pascal zul jij heus erg gaan missen). Ik hoop, dat je heel warm ontvangen zult worden en je snel je draai vindt. Een ding weet ik zeker: Je zult een nog mooier mens worden na al deze ervaringen (erg moeilijk, want je bent al zo'n lieverd). Zet hem op hoor! Als het even tegen zit, onthoud dan dat hier mensen zitten die trots op je zijn!

Helemaal top, dat ik een aantal co-schappen met jou & Ruud heb gelopen. Heb altijd onwijs om je (met je accenten) moeten lachen... Werkte zeer stress verlagend, kan ik je vertellen!

Ik mail je! Doorzetten hoor! Dit neemt niemand je meer af.

Liefs, Aaf

• 06 November 2006 - 16:07

Gerdine:

Ha Crista,

Geweldig om te lezen waar je mee bezig bent en hoe je het daar vindt. Het is erg leuk om de fotos te zien, je bent er nu echt!

Geniet ervan. Groetjes,
    Gerdine

• 08 November 2006 - 13:29

Annemiek:

hoi cris, ik hoop dat het echt zo gaaf,leerzaam,leuk,spannend is zoals je dacht!heel veel succes en plezier! kus

• 09 November 2006 - 18:42

Ellen:

Ha die Crista,

leuk om allemaal te lezen en succes verder! Ben benieuwd naar je volgende bericht.

Groetjes Ellen

• 10 November 2006 - 12:36

Pamela:

heey cris,

Leuk om je verhaal te lezen. En ook erg prettig om te lezen dat het tot nu toe allemaal goed is gegaan. Ik wens je nog een hele fijne tijd toe!! En ik kijk al uit naar je volgende verhaal.

xxxjes en liefs van Pam.

• 10 November 2006 - 15:40

Frenky:

hey crissie,
    hoe is het nu druk zeker!
    ik hoop dat jeveel plezier hebt en vrienden maakt en veel heel veel mensen en kinderen(!) beter maakt
    groetjes Frenky!!!

• 10 November 2006 - 21:21

Hi Crista,

Was net te laat binnen bij Lola om jou telefoontje mee te maken. Fijn om te horen dat je het nog steeds naar je zin hebt. Wel heavy hoor als je hoort wat je van de week dan mee moet maken met die kindjes. Ik blijf het ook bijzonder vinden dat je deze stap hebt genomen en ben heel trots op je dat je dat allemaal aankan! Wat zul jij toch veel geleerd en meegemaakt hebben als je in december weer thuis komt! Ik hoop dat je dit weekend toe komt aan de computer want ben erg nieuwsgierig naar een bericht van jou.
    Dikke kus, Rianne

• 11 November 2006 - 10:56

CORINA:

HOI CRIS,Wij vonden het zo leuk dat je gister belde.Lola was echt blij. Het was gister lekker druk hier. De uitvoering was erg leuk maar dat heb je al in al die berichtjes al gelezen. Ben blij dat het zo goed met je gaat, en we zijn echt super trots op je. Ik heb gister je ventje nog gebeld om te zeggen dat je gebeld had. Hij vond het hartstikke leuk.
    Ik wacht weer op een bericht van je en nog heel veel succes daar. Ik mis je.(al die berichtjes zo smorgens vroeg) Beetje saai zo ha ha. Doei lieverd. Kus van ons
    Corina Wim en Lola

• 11 November 2006 - 11:23

Marleen:

Hi schat, ben blij dat alles goed gaat met je. Ga lekker genieten van je vrije weekend en je douche... en hoop snel wat je horen/lezen. Dikke kus

• 11 November 2006 - 11:24

Marleen:

Oh ja, je krijgt ook nog de groetjes van Ries. hihi X

• 11 November 2006 - 15:56

LOLA:

Lieve crista
    ik hou heel veel van jou.
    Liefs lola xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

• 11 November 2006 - 16:03

Melanie:

Ha lieve Cris,
    Ben je al in de big city geweest vandaag? Ik wacht met spanning op je bericht hoor. Had je van de week nog gesms't, maar begreep van Pascal dat je ze niet krijgt, is dat nog steeds zo?
    Ik hoop dat je het naar je zin hebt en dat je geniet van wat je allemaal meemaakt. Maandag begint ICK derma weer, nog niet echt zin in...
    Heb trouwens ook mooie klompen voor mijn verjaardag gekregen!
    Nou, ik hoop dat je snel een berichtje post!
    Denk aan je, xxx