Samenwerken met dr. Tabi - Reisverslag uit Douala, Kameroen van Crista Liesting - WaarBenJij.nu Samenwerken met dr. Tabi - Reisverslag uit Douala, Kameroen van Crista Liesting - WaarBenJij.nu

Samenwerken met dr. Tabi

Door: Crista

Blijf op de hoogte en volg Crista

26 November 2006 | Kameroen, Douala

Het weekendje Limbe was echt heel erg leuk! Ik had al verteld wat we zaterdag hadden gedaan, namelijk lekker gezwommen en naar de dierentuin geweest. Voordat we naar de dierentuin gingen zijn we even langs de supermarkt gelopen en weet je wat….ze hadden chocolade, echt geweldig. Dat was echt even genieten! ’s Avonds zijn we uiteten geweest op Down-Beach. Daar kan je zelf je eten uitkiezen, vis dan wel te verstaan, maar vers. Ze bakken het dan voor je en dan kan je het lekker opeten op het strand. Dat was erg gezellig!
Daarna zijn we naar ‘feest’ gegaan. Dat was op een binnenplaats ergens in de stad. Er stonden allemaal ‘kraampjes’ met etenswaren, kleren, beauty spullen etc, maar er werden ook spelletjes gespeeld en er werd muziek gespeeld. Daarna zijn we lekker naar het hotel gegaan en gaan slapen.

Zondag hadden we de gehele dag lekker geluierd, gewoon bij het hotel gebleven, lekker in het zonnetje gezeten en gezwommen. Tussen de middag hebben Steef en ik lekker een pizza-broodjes gehaald. Ja ja, er zat een bakkertje in Limbe die pizza-broodjes verkoopt. Echt heerlijk! Daarna zijn we gewoon weer verder gegaan met luieren bij het zwembad. Voor het eten hebben we nog een spelletje gespeeld wat Stefan had meegenomen uit Nederland, Koehandel! Ik kende het spelletje niet, ik speel namelijk nooit spelletjes, maar het was erg leuk. Daarna zijn we gaan eten bij Restaurant Bella in Limbe, we zaten gezellig met z’n vijven onder een koepeltje en we hadden ook daar weer heerlijk gegeten.

Maandagochtend ben ik na het ontbijt richting Banga gegaan. Van Stefan moest ik echt afscheid nemen, want die ging die dag naar Douala om het vliegtuig te pakken naar Nederland. Zijn twee maanden zaten erop. Han is nog aan het reizen met Bas en Nico, zij zitten nu ergens in het noorden van Kameroen en hem ontmoet ik volgende week nog in Limbe.
De reis naar Banga liep voorspoedig en toen ik om twee uur aankwam ben ik gelijk met dr. Tabi verder de OPD gaan doen. Best vreemd gevoel was het om alleen terug te komen, zonder de jongens. Vanaf het begin heb ik met hun samengewerkt, want er was geen andere arts. Maar nu is dr. Tabi er en ga ik met hem samenwerken. Toen nu toe bevalt het prima en leer ik echt van hem.
Die avond kwam er een vrouw binnen met heel veel pijn in haar onderbuik sinds één dag en de buik was heel geprikkeld. Ze vertelde dat ze drie maanden zwanger was. In mijn verhaal van vorige week beschreef ik zo’n zelfde patiënt, waarbij gelijk een operatie verricht moet worden als ze inderdaad zwanger blijkt te zijn, want de diagnose is dan een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Deze vrouw bleek in vergelijking met de vorige wél zwanger te zijn en door de hoge verdenking op deze diagnose heeft dr. Tabi haar dezelfde avond geopereerd. Zo fijn dat deze casus nu kwam en niet vorige week toen we alleen waren. Gelukkig is alles goed gegaan en gaat het goed met de patiënt.

Nu er weer een dokter is gaan de operatiedagen, dinsdag en donderdag, ook weer door. Dus dinsdagochtend was er gepland om 7 uur te beginnen met de operaties, want er stonden drie patiënten op het programma. Maar dan merk je toch soms weer dat je niet in een welvarend land bent, want er was geen stroom, dus we konden niks doen. Uiteindelijk zijn we om negen uur toch maar begonnen met opereren ZONDER licht. Echt zo apart, sommige dingen blijven me verbazen. Ik dacht dat ik inmiddels wel gewend was aan de meeste dingen, maar je ziet het…niet dus.
Tussen twee operaties door kwam er opeens een nurse van de maternity heel haastig binnenlopen met een baby. Je zag eigenlijk meteen dat het al was overleden. Toen we aan de nurse vroegen wat er gebeurd was, vertelde ze ons dat de moeder voor het eerst pap had gegeven in plaats van melk. Achteraf hoorde we dat ze geen geld meer had om melk te kopen en daarom dit had gedaan. Blijkbaar heeft het kind zich verslikt en is het voedsel in de longen terecht gekomen. De baby was er één van een tweeling die hier al heel erg lang liggen vanwege geldproblemen. De moeder heeft ze de namen van twee co-assistenten gegeven die hier zijn geweest en bij de bevalling aanwezig waren. Het was heel triest om dit mee te maken, omdat ik ze ook al vanaf het begin dit ik hier ben ken én vooral de manier waarop. Het had niet gehoeven, maar ja dat kan je hier bij zoveel dingen zeggen.

Dr. Tabi is van de ‘vroeg beginnen, vroeg klaar’ methode, dus op dinsdag en donderdag als er operaties zijn beginnen we om zeven uur. De andere dagen beginnen we direct na de morning devotion met de rounds op de maternity en de wards. Dat betekent dat mijn eitje bij charlot of later moet, want voor zeven uur kan ik nog niet bij haar terecht, of dat ik ’s ochtends zelf wat brood eet met mayonaise of smeerkaas, maar meestal wordt het toch dan wat later eten bij Charlot. Dr. Tabi ging meestal ook even wat eten na de rounds, dus dat kwam goed uit. Mijn wekker gaat nu dus dagelijks om half zeven af. Ik ga dan eerst even lekker onder de warme ‘douche’, haha, voor hier betekent dat dus lekker wat koude emmers over je heen gooien. Daarna ben ik er helemaal klaar voor. De dagen gaan nog steeds erg snel voorbij vind ik, elke dag is toch weer anders en loopt altijd anders dan je verwacht. Na het werk ga ik weer terug naar huis. De eerste dagen was het best vreemd want het was nu natuurlijk wel stil alleen, maar ik heb er ook wel weer positief gebruik van gemaakt, door lekker op tijd naar bed te gaan. Anders zaten we altijd nog gezellig te kletsen met elkaar. Maar voor dat het bedtijd was, moest er nog wel gekookt worden voor het avondeten. Maandag had ik niet echt veel zin en heb ik gewoon brood gegeten met een cup a soup, dinsdag heb ik gefrituurde plantanen gemaakt, woensdag rijst met wat groenten, donderdag weer brood met cup a soup. Vrijdag en zaterdag had ik het geluk dat dr. Takang, de gynaecoloog, er was en er voor hem gekookt werd. Marie, een nurse die daar voor zorgde, maakte ook gelijk wat voor mij klaar. Het waren wel echte kameroenese gerechten, maar het smaakte heel goed.

De gehele week hebben de nurses en andere medewerkers gevraagd of ik me niet heel erg alleen voelde. En als ik dat voelde, zeiden ze, dan moest ik weten dat ik niet alleen was, maar dat ik bij hun hoorde. Ze bekommerden zich echt om me.

Zoals ik hierboven al vertelde was dr. Takang nu ook in het ziekenhuis. Hij komt één keer in de maand en dan ziet hij heel wat vrouwen met allemaal verschillende soorten problemen. De OPD-wachtruimte al vroeg in de ochtend vol, want de mensen weten dat het druk wordt er komen dus extra vroeg. Vrijdag heeft hij alleen maar OPD gedaan, zaterdagochtend zat hij in de echo-kamer en daarna is hij gaan opereren tot midden in de nacht. Want toen ik vanochtend wegging uit Banga hoorde ik dat hij tot twee uur was doorgegaan.
Vrijdag heb ik de gehele dag met hem meegelopen op de OPD en dat was echt heel leerzaam. Een groot deel van de vrouwen komen met het probleem dat ze niet zwanger kunnen worden en de hoofdoorzaak daarvan is het vele voorkomen van SOA’s hier. De eileiders gaan daardoor dichtzitten en dan kan er geen bevruchting meer plaatsvinden.

Gisteren heb ik samen met dr. Tabi na de morning devotion de rounds gedaan en wat patiënten gezien op de OPD. Op zaterdag sluit de OPD al om één uur, dus we waren vroeg klaar. ’s Middags heb ik lekker gerelaxed, soms heel even in het zonnetje zitten (echt niet lang, want hij is heel warm) en dan weer even wat lezen in het tropenboek met een muziekje erbij. Er komen ook altijd wel mensen langs voor een praatje, dus de middag was zo om. Dr. Tabi was ’s middags ff naar Kumba, dus als er wat was dan zou ik geroepen worden. Op heel de middag is dat meer één keer gebeurd, dus het ook écht een rustige dag in het ziekenhuis.

Na een maand hier nu te zijn, begin al aardig gewend te raken aan de insekten hier. Ik schrik niet echt meer als er een klein hagedisje, kakkerlak of muis voorbij komt lopen. Echt blij word ik er natuurlijk ook niet van een kakkerlak of muis, maar ja ze zijn hier echt in grote mate, dus het is niet anders, ik moet wel. Ook de vliegende beesten kan ik steeds beter aan, dus misschien kom ik nog eens van mijn angst voor wespen en hommels af!

Vanochtend wilde ik om een uur of negen vertrekken richting Douala en een taxi/bus pakken, maar toen ik dr. Takang gedag ging zeggen zei hij dat ik mee naar Douala kon rijden. Hij woont namelijk zelf in Yaoendé en komt dus langs Douala. Zijn weekend werken in Banga zat erop. Voor mij kwam dat natuurlijk wel erg goed uit. Het zit wat comfortabeler dan in een taxi, want hij heeft een hele goede auto voor de wegen hier en het is gezelliger. We gingen eerst nog even naar de markt in Banga omdat zijn vrouw en tante nog het nodige voedsel wilde inslaan, maar na dit zijn we richting Douala vertrokken. Onderweg hebben ze ook nog van alles gekocht, echt leuk om te zien hoe dat gaat. Dat is hier heel gewoon om dingen langs de weg te kopen. Ze hebben me helemaal bij het hotel afgezet en na daar nog een drankje gedronken te hebben, zijn ze vertrokken richting Yaoendé.

Nu ben ik dus in Douala om drie meiden uit Nederland te ontvangen, die hier morgen aankomen. Het zijn drie fysiotherapeuten die tot maart in het ziekenhuis zullen werken. Dus de komende weken zal ik gezellig met hun in het guesthouse wonen.

Ik vind het nog steeds zo leuk dat jullie zulke leuke reacties sturen op mijn berichten. Helaas kan ik jullie niet allemaal persoonlijk terug contacten via de mail, maar weet dat het echt heel leuk is om te lezen. Super bedankt!

Kus Cris

• 26 November 2006 - 16:34

Riek:

Hoi Crista,
    wat een verhalen zeg, geweldig. Jij houdt zeker een dagboek bij voor later, je kunt zo een boek schrijven (misschien een ideetje).Leuk dat er weer Nederlands gezelschap bijkomt-alhoewel jij de Kameroeneense(zeg je dat zo???) taal wel een beetje zal beheersen na 2 maanden. Broodjes met mayonaise zal je tch hier in Ned. niet kunnen bedenken en wat zijn plantanen???- smaakt dat een beetje? Zou misschien ook wat voor mij zijn om daar te verblijven, kom ik ook van mij beestjes-angst af. Crista, het gaat goed met je en tot schrijfs. Kusjes, Riek

• 26 November 2006 - 16:53

Caroline:

Hoi Christa!
    Goed te lezen dat het samenwerken met Dr. Tabbi leuk gaat! Hele opluchting.
    Veel plezier met de meiden van de fysiotherapie!
    Groet Caroline

• 26 November 2006 - 17:41

Riek:

Crista, ik heb ze gezien, jouw foto's en de plantanen. Zo krijgen wij een beetje een indruk van de markt aldaar, heb je nog leuke schoenen kunnen vinden? XXX Riek

• 26 November 2006 - 18:07

Melanie:

Wat een gaaf verhaal weer en wat een bijzondere dingen maak je toch mee. Vooral de OK's zien er "apart" uit, om het zo te zeggen.
    Hoop dat je een leuk weekend hebt gehad en dat je het naar je zin zult hebben met de fysio-dames!
    Geniet nog van je weken!
    X Mel

• 26 November 2006 - 18:20

Karen:

Jee meis wat een verhalen en foto's weer! Ik geloof toch niet dat ik daar graag geopereerd zou worden.
    Enne.. tis maar goed dat je af en toe chocola en pizzabroodjes kunt scoren want volgens mij komt je anders 1. een boel te kort en 2. als een latje terug!!

Fijn dat je zo geniet.. doe dat nog maar die laatste weken. Toch ook fijn dat je al best snel weer terug komt..

Love you KUS!

• 26 November 2006 - 18:53

Marleen:

He schat,
    Wat leuk weer om te lezen en wat verbazingwekkend wat er daar allemaal gebeurt. Wat hebben wij het dat toch goed eigenlijk en mogen we ons gelukkig prijzen. En ik wil dat wel eens meemaken dat jij niet als een bosje vlooien opspringt als er een wesp voorbij komt. hihi. tot snel en een hele dikke kus

• 26 November 2006 - 19:34

Rianne:

Het blijft toch elke keer weer bijzonder om te lezen in wat voor omstandigheden je daar als dokter werkt?! Als je de foto's ziet, lijkt er niets steriels aan! Fijn dat het met dokter Tabi goed loopt en dat je zoveel van hem leert! Lijkt me toch heel vreemd om nu zonder die 2 knullen daar te zitten. Maar als ik het zo lees doe jij het ook prima in je eentje! Wel fijn dat je morgen er weer 3 nederlandse meiden bij krijgt. (toch?) Hoe is het trouwens met je "kameroens", spreek je dat al? of kun je het verstaan? Zal toch trouwens niet meevallen straks weer in Nederland, je zult het wel flink koud hebben. Op de foto's zie je er goed uit, lekker kleurtje en ondanks het weinige eten (of valt dat toch wel mee?)ben je toch nog niet vel over been. Wel lekker zeg dat je chocola hebt gevonden en een pizzabroodje is ook niks mis mee! Stoer hoor dat je went aan kakkerlakken! Wie weet hoe koelbloedig je straks reageert op een wesp! Ik ben trouwens ook stoer geweest op school had een stagiair vogelspinnen bij zich! En... ik heb er een over mijn hand laten lopen! Niet gek voor iemand die thuis de hulptroepen inschakelt voor een veel kleiner exemplaar.
    Hier is alles natuurlijk aan het voorbereiden op de sint! Hennie vroeg nog of ik contact had met jou en of jij misschien woensdag weer piet wilde zijn! (Nu zijn Chantal Buijs en Jonella de pieten.)
    Het was weer erg leuk om je mail te lezen en foto's te bekijken! Blijf het ook geweldig vinden wat je doet en hoe je je daar zo goed staande houdt, het is tenslotte niet niks! Ik kijk nu al weer uit naar volgend weekend, hoop dat je dan weer tijd hebt om te schrijven!
    Nou weer een hele leerzame en leuke week en tot op de mail?!!
    Dikke kus, Rianne

• 26 November 2006 - 20:50

Eugenie:

Crista, de hele familie leest de verhalen intensief. Frenky moet er af en toe diep bij nadenken over alles wat je daar meemaakt. Robin vindt het moeilijk te plaatsen maar dat is denk ik voor iedereen zo die het niet zelf heeft meegemaakt. Het is grappig te lezen dat het eten zo lekker is..... soms ga je zaken anders waarderen. De tijd vliegt. Hier proberen we bij 18 graden C in Sinterklaas sferen te komen. Er wordt druk aan surprises gebouwd en gedichten erbij verzonnen via de computer. Groetjes en tot snel, family van Zeelst

• 26 November 2006 - 22:47

Charlotte:

Cris!! echt super leuk om te horen dat het zo goed met je gaat!De verhalen zijn echt schitterend!Vooral baby Crista, je heb gelijk ze lijkt sprekend op je. leuk joh dat je daar ook chocola en pizzabroodjes kan krijgen, dat had je dan weer niet verwacht. MEID ik hoop dat je het nog heel erg naar je zin zult gaan hebben en dat je nog heel veel zal gaan leren. Ik spreek/zie je snel!
    KUS Charlotte

• 27 November 2006 - 07:26

Martijn:

Hey Crista,

ook ik ben een trouwe lezer geworden van je verhalen haha en kan echt alleen maar zeggen dat ik respect voor je heb hoor. Vind het echt knap van je dat je je daar staande weet te houden in die omstandigheden. Verder hoop ik ook dat je ervan geniet en veel van leert.
    Heel veel succes nog de komende tijd.

Martijn

• 27 November 2006 - 08:13

Heike:

Geweldig weer! Had gisterenmiddag al gekeken en toen stond er nog niets. Werd steeds nieuwsgieriger. Moest wel heel erg lachen om die insekten. Zie t nog niet helemaal voor me hoor, dat jij niet meer bang bent voor een iets te dichtbij komende wesp... Hihi
    Genieten zeker van die chocola en pizzabroodjes?!! Helemaal als je de rest van de week moest teren op cup a soup en brood.
    Wel gezellig dat die 3 meiden nu komen. Heb je toch weer wat meer aanspraak en kun je lekker in je eigen taal je verhalen kwijt.
    Kijk maar goed mee met die artsen, daar kun je vast een hoop van leren. Wordt nog luxe opereren straks in NL met stroom/licht etc!!
    Ik ben druk bezig met het maken van mn suprise en probeer ook vast wat ideeen op te doen voor mn gedicht. Nu ik vorig jaar voor het eerst Sinterklaas heb meegemaakt in de familie van Dimitri, weet ik wat me allemaal te doen en te wachten staat.. Ben weer heel benieuwd wat ik krijg zondag.
    Nou, ik ga snel verder met werken. Jij ook weer heel veel succes voor deze week!!
    Heel veel liefs Heike

• 27 November 2006 - 11:21

Dieneke:

Gelukkig; fijn dat dr. tabi er (eindelijk) is! je bent een toppertje christa, ga zo door! liefs Dieneke

• 27 November 2006 - 14:37

Robin & Raphaela:

Hay meis,

Wat een belevenissen zeg! Wij kregen echt kippenvel toen we het verhaal van dat babytje lazen. Volgens mij zul je zo nu en dan wel een traantje laten!
    Fijn dat je goed kunt werken met dr. tabbi en dat je er zoveel van leert.
    En wat een leuke foto's allemaal.
    Ik moest je ook de hartelijke groeten doen van mijn ouders en broertjes. Ze kunnen je geen berichtje sturen, want internet doet het niet.
    Dikke kus Robin & Raphaela

• 27 November 2006 - 20:58

Roos:

Hoi Crista!

Ik schrok me rot toen ik las dat een van Susan´s tweeling is overleden.. :( Is het Lian of Luiza? Echt verschrikkelijk!! En dat dan ook nog om zo´n ongelofelijk stomme reden. Marieke en ik hebben natuurlijk ook veel contact met hen gehad, vanaf het moment dat de meisjes nog in de couveuse lagen en wij altijd de Maternity rounds deden. Elke dag weer hopen dat ze gegroeid waren, zorgen dat ze voldoende melk binnenkregen, etc. En dan nu dit, echt hartverscheurend. Wil je alsjeblieft namens mij en Mar aan Susan veel liefs overbrengen en haar sterkte wensen?

Verder klinken de verhalen erg goed, blij dat er weer een dokter is en dat jullie zo goed met elkaar kunnen samenwerken!

Wij zijn inmiddels weer in Nederland, gisteren teruggevlogen na een maand reizen. Was wel even wennen hoor, toerist zijn in plaats van inwoner in Banga! Maar we hebben genoten en veel van het land gezien: Mount Cameroon beklommen, op safari geweest in het noorden, lekker op het strand gelegen in Kribi.

Gaaf dat je zoveel foto´s geplaatst hebt, ik word er nu al een beetje jaloers van, lekker spelen met Emmanuel´s kids :-)

Heel veel succes en plezier nog, ook samen met de fysiotherapie meiden! Ik blijf je weblog lezen! Doe je groeten aan iedereen van ons?

Veel liefs, Roos

• 28 November 2006 - 02:21

Stefan:

Hee Crista,
    Goed om te lezen dat de samenwerking met Tabi goed verloopt. Zag de foto bij Lorenzo's met Giselle en Sheila, ga je volgend weekend nog richting Limbe?
    Hier in NL alles prima, niks veranderd. Mis de plantanen wel.
    Doe iedereen de groetjes!

• 28 November 2006 - 11:29

Wendy:

Lieve schat,
    Wat een geweldige verhalen,echt heel bijzonder om alles te lezen wat je allemaal meemaakt!En lekker chocolade gescoord ha ha,ben ook blij te lezen dat je af en toe kan genieten van alles om je heen maar er zijn natuurlijk ook een hele hoop intens trieste gebeurtenissen,het leven is ook hard vooral daar,maar wat een leerzame tijd,een ervaring van inmense omvang!Ik mis je en als je thuis komt spreken we snel af!!!Nog een paar weken en dan zie je al je dierbare weer ,wat zal je een hoop te vertellen hebben!Ik heb je nog een sms terug gestuurd maar ik begreep dat je die niet kon ontvangen,maak niet uit je weet toch dat iedereen met je meeleeft dat zie je wel aan al de reactie´s.Nou lieve Crisje heel veel liefs van mij met een dikke knuffel en nog een paar hele mooie leerzame weken toegewenst,tot gauw!!!
    Liefs,Wendy XXXXXXXXXXXX

• 28 November 2006 - 18:50

Jurgen:

He Cris, wat een drukte daar als ik je verhalen zo hoor! Gelukkig zie ik op je foto's dat je ook voor de nodige ontspanning op z'n tijd zorgt :).
    Helaas kun je om praktische redenen niet altijd doen wat je voor de mensen zou willen doen. Bedenk maar dat iedere persoon die je kunt helpen er een is en ze zijn je er ongetwijfeld ontzettend dankbaar voor. Keep up the good work, we zijn trots op je.

Enneh, muizen zijn eigenlijk gewoon hele kleine ratjes, je went er vanzelf aan.

Gr.
    Jurgen

• 28 November 2006 - 21:04

Linda:

Hey Crista!

Ik heb weer genoten van je verhalen! Echt zo leuk wat je daar allemaal mee maakt, echt een superervaring. Af en toe zul je best een traantje weg moeten pinken door de dingen die je daar ziet gebeuren,zoals bijvoorbeeld bij die baby. Toen ik dat las kon ik mij gewoon niet voorstellen dat dat daadwerkelijk is gebeurd. Vanwege geldnood! Neem mijn geld maar... zou ik bijna zeggen.
    Maarja, dat werkt natuurlijk niet zo.
    Wel errug leuk dat je die jongen weer naar school kunt laten gaan door hem financieel te steunen. Hij zal je zeker heel erg dankbaar zijn!
    Nou genoeg geluld, heel veel succes daar nog meid. Ik blijf je volgen!

Kus, Linda

• 28 November 2006 - 21:05

Linda:

ps: JIJ en niet wegrennen als er een bij of wesp in de buurt is?
    EERST ZIEN, DAN GELOVEN!

• 29 November 2006 - 12:21

LOLA:

Gaat het goed? heb je je kalender al opgehangen en maak je er nog een foto van?
    je heb de groeten van de sint.lola lola lola lola
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

• 29 November 2006 - 12:28

Corina:

Hoi Lieverd,
    Leuk om je verhaal weer te lezen. Het gaat goed met je zo te lezen, daar zijn we blij om. Is het leuk met die meiden? Leuke foto s zeg. Hier gaat alles goed, Lola lekker zenuwachtig voor de Sint en ze vind eigenlijk dat je daar nu lang genoeg bent. Geniet nog even en ik kijk uit naar je volgende verhaal. Doei x

• 29 November 2006 - 18:52

Ellen:

Supergaaf om dit allemaal te lezen. moest zo lachen om het schoonmaken van die OK-spullen. Hier in Nederland doen ze al moeilijk als je over iets steriels heen blaast of zucht, want dan is het niet steriel meer, haha. Kan die bitch van de Tilburgse OK-assistente nog wat van leren :) Moet ze toch maar een keer naar Afrika, haha. Maar echt fantastisch om het allemaal zo te lezen en begin persoonlijk steeds meer in mijn eigen Afrika avontuur in Mei te krijgen.

Meid, nog keiveel plezier en succes daar!

Groetjes Ellen

• 01 December 2006 - 12:49

Heik:

Bijna weekend!! Bijna douchen?? Ga je nog ergens heen dit weekend?
    Wacht met smart op je nieuwe verhaal! Hier Sinterklaas vieren zondag. Suprise is bijna af, nu het gedicht nog.
    Kussie!!

• 04 December 2006 - 14:41

Annelies:

Heej Cris !
    Klinkt echt super leuk en bijzonder wat je daar allemaal meemaakt joh..!
    Echt heeel zielig van dat babytje :(

Vanavond Sint op de RTT!
    Als je weer in nederland bent, gauw weer een keertje langs komen !

xxxx Annelies